ראשי » בלוג » העלאה בשכר – איך לבקש אותה וממה כדאי להיזהר?

העלאה בשכר – איך לבקש אותה וממה כדאי להיזהר?

 לבקש העלאה בשכר מהמנהל יכולה להיות משימה דיי מלחיצה. אבל אם ניגש אליה לאחר ההכנה הנכונה ונדע לתקשר את הרצונות ואת הצרכים שלנו בצורה אפקטיבית וחיובית, נוכל להיות מופתעים מהחוויה ואפילו מורווחים בחלק מהפעמים. כל אחד מאיתנו בוודאי חשב על העלאה במשכורת לאחר זמן מה, ולחלק גדול מאיתנו העלאה מסוימת בשכר יכולה לעשות פלאים – לכן במאמר זה נסביר כיצד ניגשים לבקש העלאה ומה הם השלבים שאסור לנו לוותר עליהם בתהליך. נספק כמה טיפים חשובים ואסטרטגיות שיעזרו לכם לגשת למנהל שלכם בביטחון ובשלווה. על ידי שימוש בכלים ובתובנות שנספק לכם במאמר זה, תגלו את החשיבות של ההעצמה האישית וההדגשה של התכונות החיוביות שלכם, של הימנעות מאולטימטומים ושל גישה פתוחה לפידבק.

לפני הכול – בקשו משוב

לפני שאתם ניגשים אל המנהל שלכם במקום העבודה ביום בהיר ופשוט מבקשים העלאה בשכר, כדאי שתנקטו כמה צעדים חשובים, והראשון שבהם יהיה בקשת משוב. תשאלו את הממונים עליכם עד כמה הם מרוצים מהעבודה שלכם, איך הם היו מדרגים את ההתפתחות ואת ההתקדמות האישית שלכם בתוך מקום העבודה, וכמו כן מה היא התרומה הגדולה ביותר שאתם מביאים לארגון או למקום העבודה שלכם, לפי דעתם כמובן. חפשו הזדמנויות לייצר שיחות עומק ותוכן עם הממונים עליכם כדי להבין מה היא ההשקפה המקצועית שלהם על צורת העבודה ועל איכות העבודה שאתם מספקים. בצורה זו תוכלו להבין אם עליכם להשתפר או לשנות כמה דברים, ותגרמו לממונה עליכם להרגיש שמקום העובדה חשוב לכם. שיחה שכזו תועיל לכם מאוד ותעזור לכם להבין כיצד עליכם לבקש את ההעלאה, וגם מתי עליכם לגשת לממונה עליכם, כי טיימינג הוא לא פחות חשוב.

ספרו קצת על עצמכם ותסבירו למה מגיעה לכם העלאה בשכר

אומנם המנהל שלנו מכיר אותנו וכנראה מודע למצבנו ולתפקוד שלנו במקום העבודה, אבל מוטב להזכיר לו ולספר לו מעט עלינו ואפילו לשבח את עצמנו ולהסביר לו מדוע מגיעה לנו להעלאה בשכר. אל תתנו לפחד לדבר, עלינו להיות מוכנים להזכיר לממונים עלינו על ההישגים שלנו במקום העבודה ולהדגיש אותם, כגון פרויקטים מוצלחים שהשתתפנו בהם או שעמדנו בראשם, הגעה ליעדים ועלייה מעבר לציפיות של מקום העבודה או של המנהלים. עלינו להדגיש כמה המאמצים הרבים שאנחנו משקיעים בעבודה תורמים בצורה חיובית למקום העבודה ולמטרות שלו. כדאי לעשות זאת בתוך מתן דוגמאות והוכחות מוצקות, שאותן תוכלו להציג והן ישקפו ויחזקו את העמדה שלנו ואת זכאותנו להעלאה בשכר.

התרכזו בדברים החיוביים

זה נכון, כולנו לפעמים מפשלים ולעיתים נדמה לנו שדווקא את הטעויות שעשינו זוכרים, אך לא כך הדבר. עלינו תמיד להתרכז בפן החיובי של העבודה שלנו וכמו כן לשמור על תקשורת חיובית מול הממונים עלינו במעמד השיחה לבקשת העלאת שכר, מכל סיבה שהיא.

בצעו הכנה מוקדמת

הכנה טובה היא המפתח להצלחה בשיחה עם הממונים עלינו באשר להעלאה בשכר. חשוב שתבדקו מה הוא השכר המוצע בשוק לתפקיד שלכם לפי שנות הניסיון שלכם. על ידי בדיקה של השכר הממוצע בשוק למקצוע שלכם, תוכלו לוודא כי הבקשה שלכם איננה מוגזמת ועומדת בקנה אחד עם הממוצע בשוק מצד אחד, וכי מצד שני אינכם מפסידים במקום העבודה שלכם. דאגו להגיע לשיחה לבושים לפי קוד הלבוש הנהוג במקום העבודה שלכם. כמו כן, כדאי שתכינו רשימה של סיבות מדוע מגיע לכם לקבל את ההעלאה בשכר שאתם מבקשים, שכוללת את תחומי האחריות שלכם, את המיומנויות החדשות שרכשתם וכל ערך נוסף שעבודתכם מעניקה לארגון או למקום העבודה שלכם. כמו כן, היו מוכנים לעמדות נגד הטיעונים שלכם ולהתייחסות מתאימה אליהן.

גם הטבות הן חלק מהשכר

זכרו כי השכר שלכם מגולם לא רק בתלוש שאתם מקבלים בסוף כל חודש ובסכום הכסף שנכנס אליכם ישירות לחשבון, אלא גם בהטבות שונות. כדאי לכם להתייחס גם להטבות שונות שברצונכם לקבל, אם מעניק אותן מקום העבודה מלכתחילה. אלו יכולות להיות הטבות כגון ימי חופשה נוספים, שעות עבודה גמישות, אופציות להתקדם בעבודה או בונוסים מבוססי ביצועים ויעדים. כמו כן, גם ימי כיף על חשבון מקום העבודה, "שעות שמחות", מתנות שונות בחגים, הזמנות לכנסים ואפילו שוברים לארוחות צוהריים נחשבות להטבות אשר יכולות להיות מתורגמות לכסף ואל לנו להתעלם מהן. לכן, התייחסות להטבות שאפשר לקבל ממקום העבודה, תראה למעסיק שלכם כי אתם מוכנים לבדוק אופציות אחרות להיות מתוגמלים על המאמצים שלכם בעבודה.

לא להעמיד אולטימטומים

כאשר אתם מבקשים העלאה בשכר מהממונים עליכם, חשוב שתשמרו על שיח מכבד ומקצועי. אף אחד לא אוהב לשמוע שהוא חייב לעשות משהו, ואף מנהל לא רוצה להיות בעמדה שבה עליו לבצע החלטה קשה שעלולה לעלות לו בעבודתו או באחת העובדים שלו. לכן, הימנעו מלהשתמש באולטימטומים שונים או בהצבת תנאים שיכולים להיתפס כמאיימים וכגסים, מאחר וזה יכול לפגוע ביחסים שלכם עם המעסיקים שלכם. במקום זה כדאי שתנסו להתמקד בסיבות שבגללן מגיע לכם לקבל העלאה, ועל התרומה שאתם מספקים למקום העבודה שלכם באופן אישי באמצעות המאמצים וההישגים שלכם.

תמיד תתכוננו לשמוע גם ״לא״

אף על פי שהבקשה שלכם לקבל העלאה יכולה להיות לגיטימית, מבוססת היטב ולגמרי במקום, חשוב שתישארו פתוחים לאפשרות שתקבלו "לא" כתשובה, מסיבות שקשורות אליכם וגם מסיבות שלא קשורות אליכם באופן ישיר ואישי. אם זה קורה, בקשו פידבק על דברים ועל ביצועים שעליכם לשפר בעבודה שלכם ובקשו הדרכה מתאימה כדי שתוכלו להגיע למשכורת שאותה מעוניינים לקבל בעתיד הקרוב. השתמשו בשיחה זו כשיחת אימון לפעם הבאה, והיו בטוחים שהיא תראה לממונים עליכם כי אתם מוכנים לצמוח ולהתפתח בתוך הארגון, וכי אתם רציניים בעבודתכם.

לסיכום

לבקש העלאה בשכר דורש מכם הכנה מוקדמת יעילה ותקשורת בהירה וחיובית. על ידי הצמדות לטיפים שקיבלתם במאמר זה, תוכלו לגשת למשימה הזאת, שיכולה להיות לא פשוטה כלל, קצת יותר בקלות. אם תגיעו מוכנים, תדגישו את היתרונות ואת ההישגים שלכם במקום העבודה, וכמו כן את הנכונות שלכם להמשיך להתפתח יחד עם מקום העבודה, הממונים עליכם כנראה ירצו לשקול את בקשתכם בחיוב, ולעזור לכם לקבל את מבוקשכם. אל תשכחו לשמור על שיח מכבד וכמובן על ביטחון, וזכרו כי השמיים הם הגבול. בהצלחה.

תפריט
דילוג לתוכן