ראשי » בלוג » אופן ספייס: מה זה ואיך הוא השתלט לנו על העולם

אופן ספייס: מה זה ואיך הוא השתלט לנו על העולם

אופן ספייס היא אחת מסביבות העבודה שהופכות נפוצות יותר ויותר בשנים האחרונות, ובעיקר בחברות היי–טק. מדובר למעשה בחלל אחד גדול ופתוח, ללא קירות היוצרים חללים קטנים יותר, ובו כמה וכמה עובדים היושבים ועובדים יחד במהלך כל היום. בדרך זו ניתן להרוויח לא מעט יתרונות, כמו אווירת קהילתיות ושיתוף, שיש לה תרומה לא קטנה לא פעם ברמה החברתית וכן המקצועית. אז אם אתם רוצים לדעת עוד על סביבת העבודה הזו ושוקלים לנסות זאת, בעמוד הזה נספר לכם כל מה שחשוב לדעת

מהו אופן ספייס

אופן ספייס (מאנגלית: Open Space) הוא אזור של חלל פתוח וגדול, ללא קירות פנימיים ודלתות היוצרים חללים פנימיים קטנים והפרדה. סגנון הבנייה הזה נוצר בגרמניה בשנות ה–50, בהשראתו של אדריכל ששמו פרנק לויד רייט, מתוך ניסיון לנצל באופן הטוב ביותר את החלל במקביל לחיסכון בעלויות. ומאז ניתן לראות מגמה ההולכת וגדלה של הפיכת משרדים ומקומות עבודה לאופן ספייס, מתוך הבנה כי לשיטה זו יש שלל יתרונות.

מהיתרונות של אופן ספייס: אווירה יוצאת דופן

אחד היתרונות הבולטים ביותר, שנעוצים למעשה במהות של האופן ספייס, הוא הדינמיות האווירה שנוצרת בו. באופן ספייס יש סביבכם תנועה ותזוזה, אנשים סביבכם מדברים, יש שיחות ביניהם וכמובן כאלה שיכולים לעניין אתכם ושתוכלו להשתתף בהן. אתם יכולים לעבור לשבת בקלות ליד מי שאתם רוצים, ובגדול פשוט ליהנות מהאווירה היצרנית והחברתית שהאופן ספייס מאפשר. לא רק שיום העבודה שלכם ושל שאר העובדים פשוט יעבור בכיף, אין ספק שזה יכול להשפיע גם על העבודה עצמה ולשפר את הפרודוקטיביות בעבודה שלכם.

האם אופן ספייס מתאים לכולם?

אחד המאפיינים הבולטים של האופן ספייס היא תחושת ה"ביחד" והקהילתיות שהוא יוצר, וכן האפשרות לסיעור מוחות משותף ויצירת קשר אנושי בקלות. ולכן, מתחמי עבודה משותפים שכאלה יכולים להתאים למקומות עבודה שנדרשת בהם עבודת צוות, שיתוף פעולה והדדיות, ובעיקר למשרדים שרוצים לשמור על אווירה חברית וקרובה בין העובדים. עם זאת, חשוב לזכור גם את החסרונות של המרחב המשותף, שכן הוא מביא איתו גם רעש ודיבורים, מה שיכול להפריע למי שמעדיף לעבוד בשקט או שעבודתו מצריכה ממנו ריכוז רב. כמו כן, כדי לנהל שיחות טלפון שמצריכות שקט וריכוז, כמו שיחות מול לקוחות או שותפים של החברה, כנראה שתצטרכו לצאת מהמקום.

עם זאת, עדיין ניתן לנסות להתאים את המרחב המשותף גם לתנאי העבודה שיכולים להתאים לרוב העובדים וליצור סביבה מאוזנת יותר. כך למשל, אפשר להחליט על "שעות שקטות" ביום שבהן העובדים לא מנהלים שיחות אישיות במשרד.

איזון בין משרד פרטי לאופן ספייס

אם אתם רוצים להעביר את העסק למקום חדש ומתלבטים בין אופן ספייס לבין משרד פרטי, משום שאתם חוששים שאולי לא כל העובדים יוכלו להתמודד עם הפורמט החדש – שימו לב שבהחלט תוכלו למצוא את האיזון. תוכלו ללכת על אופן ספייס בתור מרחב העבודה העיקרי של הצוות, אבל גם לדאוג שיהיה משרד או משרדים נוספים שבהם יוכלו לשבת צוותים שאולי צריכים יותר שקט בעבודה או לעובדים שרוצים לשנות מדי פעם אווירה ולשבת במשרד. כמו כן, אם העבודה מאפשרת, אפשר לנסות ליישם את מודל העבודה ההיברידית, שלפיו העובדים יגיעו חלק מהימים למשרד ובשאר הזמן יעבדו מהבית.

כיצד להתמודד עם אובדן הפרטית

ובכן באופן ספייס אתם תמיד נמצאים בחברת עובדים אחרים, ולמעשה כל אחד יכול להציץ במחשב של השני. כך יכולים להתגלות גם רעיונות הקשורים לעניינים מקצועיים שאולי לא בא לכם לשתף עכשיו בדיוק, אבל גם תוכן אישי ופרטי יותר, כמו תמונות וסרטונים. אז כדי לשמור ככל הניתן על הפרטיות שלכם במרחב, תוכלו למצוא זווית למחשב שלא חושפת את המסך יותר מדיי, למצוא עמדה צדדית או פשוט להקפיד להשתמש במחשב לצורכי העבודה. כך תוכלו להימנע מלחשוף מידע אישי כזה או אחר.

לסיכום

כדי לתבל את יום העבודה וליהנות מסיעור מוחות משותף עם קולגות, שיח ואווירה נעימה ותוססת – כדאי לכם לנסות לעבור לעבוד באופן ספייס. מצד אחד אפשר למצוא מקום עבודה קבוע שכזה, ומצד שני אם אתם עצמאיים אתם יכולים לעבוד בחלל עבודה משותף הקרוב אליכם, וליהנות משלל יתרונות נוספים כמו חלל מעוצב, נטוורקינג, עבודה יצירתית, ואף הרצאות, פעילויות וסדנאות.

 

 

תפריט
דילוג לתוכן