ראשי » בלוג » 7 שאלות לריאיון עבודה שבטוח תיתקלו בהן

7 שאלות לריאיון עבודה שבטוח תיתקלו בהן

ריאיון עבודה הוא המפגש הראשון ביניכם למעסיק ולמקום העבודה הפוטנציאלי, וכדי להכין את השטח לקבלתכם לעבודה ולתיאום הציפיות המעסיק (או נציג מטעמו) יראיין אתכם בריאיון עבודה. המפגש הראשון הזה עלול להיות מלחיץ למרואיינים, בייחוד בגלל השאלות שעלולות להיות מכשילות ולהציג אתכם באור רע בלי הכנה נכונה. לפניכם 7 שאלות שכנראה יישאלו בריאיון הבא שלכם ואיך אפשר לנסח להן תשובה הולמת

שני סוגים של שאלות בריאיון עבודה

לפני שנציג לכם את השאלות הנפוצות ביותר בראיונות עבודה, חשוב להבין שהשאלות האלו מתחלקות לשתי קטגוריות חשובות שכדאי לדעת לזהות:

  • שאלות בסיסיות – שאלות שהמטרה שלהן היא להכיר אתכם לעומק, לשמוע את התשובות הכנות שלכם ולנסות להעריך הערכה גסה כיצד תוכלו לתרום לחברה וכמה מוטיבציה יש לכם להתחיל לעבוד בחברה שאתם מתראיינים אליה
  • שאלות מכשילות – שאלות שהמעסיק כבר יודע את התשובה שלהן אך מעוניין לבדוק מה אתם חושבים בנושא, שאלות שמטרתן לחשוף בערמומיות מידע על האישיות שלכם או שאלה שיש לה בהכרח תשובות לא טובות ודורשות בחירה זהירה של מילים

זיהוי סוג השאלה שאתם נשאלים יעזור לכם לשער לאיזו תשובה המעסיק מצפה, איזו תכונה שלכם הוא אולי בודק באמצעותה והכיוון הכללי של השיח שהמראיין מוביל אליו. בדרך כלל ראיונות אישיים שעוברים בהצלחה מזכים אתכם בכניסה לעבודה או במעבר למרכז הערכה לראיונות נוספים, אבל זוהי ההזדמנות הראשונה (ולפעמים היחידה) שלכם להציג את עצמכם באור חיובי, וכדאי לנצל זאת באמצעות התכוננות לשאלות האישיות.

עכשיו כשאנחנו יודעים איך מזהים שאלות – אפשר להתחיל

עכשיו כשאנחנו יודעים אילו סוגי שאלות נשאלות בריאיון עבודה (חוץ מהשאלות הטכניות הרלוונטיות למקצוע), השלב הבא בהכנה לריאיון עבודה היא להכיר את השאלות עצמן. הינה 7 שאלות נפוצות שרוב הסיכויים שתיתקלו בהן בריאיון הבא שלכם, וההמלצות שלנו לתשובות טובות:

  • ספר/י לי קצת על עצמך – זוהי שאלה (או יותר נכון בקשה) העלולה להיות קצת מכשילה. התשובה כאן יכולה לכלול משפטים רבים משום שלכולנו יש היסטוריה אישית, סיפורי חיים שעיצבו את האופי שלנו ותחביבים רבים. עם זאת, בריאיון עבודה המעסיק יהיה מעוניין בעיקר לשמוע על הניסיון התעסוקתי שלכם ועל מה שאתם רוצים לעשות בעתיד (מומלץ בהקשר למשרה שאתם מתראיינים אליה). אתם יכולים לספר גם קצת על התחביבים שלכם ועל אנקדוטות מעניינות שיגרמו למעסיק לחבב אתכם, אבל התשובה צריכה להיות די תמציתית ולכוון אל התפקיד שאתם מעוניינים בו.
  • למה אתם רוצים את התפקיד? – השאלה הזאת נועדה בעיקר לבחון אם אתם מעוניינים במשרה רק לזמן מוגבל עד שתמצאו אפשרות טובה יותר או קידום, או שאתם רוצים באמת להשקיע זמן ומאמץ בתפקיד הנוכחי. כמובן, אלו הם שלבים טבעיים בעבודה אך הם צריכים להיעלם (לפחות כרגע) מהתשובה שלכם. בתשובה לשאלה הזאת אתם צריכים להפגין רצון לעבוד בתפקיד שאתם מתראיינים אליו ולהציג את זיקתכם אליו, למשל "אני אוהב לתקשר עם אנשים" במשרות של שירות לקוחות. מומלץ גם לעשות בדיקת רקע על מקום העבודה ולציין למה אתם מעוניינים לעבוד דווקא אצלם (התרשמתם מההישגים שלהם, אתם מרוצים ממודל העבודה ההיברידית שלהם בבית ובחדר ישיבות להשכרה לסירוגין, אתם מאמינים במוצר שלהם ועוד).
  • מדוע התפטרתם/פוטרתם מהעבודה הקודמת? – אחד העקרונות החשובים בתשובה לשאלה הזאת הוא לא להכפיש את המעסיק הקודם ואת האנשים שהייתם איתם בקשר. הכפשה כזאת עלולה להיחשב לא מקצועית ולא בוגרת, והיא תפגע בסיכויי ההצלחה שלכם להתקבל לעבודה החדשה. אתם יכולים לומר שהיו לכם חילוקי דעות מקצועיים בעבודה ושלא ראיתם את עצמכם מתקדמים עוד במקום העבודה הקודם, ולשמור על שיח מכבד לכל הצדדים. כאן נזכיר לכם שחשוב מאוד שלא תשקרו במהלך הריאיון, בעיקר כי המעסיק יכול לוודא את אמיתות הדברים, והמשך הדרך בחברה ייפסק ברגע שהמעסיק יחשוב (אפילו בשוגג) שהמרואיין שמולו משקר.
  • איפה את/ה רואה את עצמך בעוד שנתיים? – המעסיק כמובן לא ישמח לשמוע שאתם רואים את עצמכם בעוד שנתיים בתפקיד אחר, וזוהי עוד שאלה שיכולה לבסס את הרצון והמוטיבציה שלכם להתקבל לתפקיד שאתם מתראיינים אליו. לכן כדאי לציין איך אתם רואים את עצמכם משגשגים במשרה הספציפית שאתם מעוניינים לאייש, ואולי לציין בסוף שאחרי כמה שנים (למשל 5) אתם רואים את עצמכם מתקדמים גבוה יותר בעסק או בחברה.
  • איך אתם מתמודדים עם טעויות? – כישלון וטעויות הם חלק מהטבע האנושי, אך חשוב להראות איך אתם קמים בהצלחה אחרי שאתם נופלים. ציינו טעות או כישלון שהם שלכם ואיך למדתם מהם הלאה והשתפרתם. המעסיק רוצה באמת לראות כיצד אתם מתאימים את שגרת העבודה שלכם להתמודדות עם מצבים כאלו.
  • מהן ציפיות השכר שלך? – ההכנה הכי טובה לשאלה הזאת היא באמצעות חיפוש של מדרגות השכר הנפוצות בתחום שלכם. בדקו עם אנשים העובדים בתחום או באמצעות חיפוש פשוט באינטרנט מהו השכר הממוצע המתאים לוותק שלכם ולהכשרה הנדרשת. אל תשכחו לציין סכום ברוטו (לפני הורדת המיסים למיניהם). אם המראיין לא שאל אתכם את השאלה הזאת אתם יכולים לשאול בעצמכם מהו השכר המוצע ולהציג את ציפיות השכר שלכם.
  • מהם החסרונות והיתרונות שלך? – מרואיינים נוטים לענות על השאלות האלו תשובות שלדעתם יספקו את המעסיק, כמו "פרפקציוניזם" הידועה לשמצה או "אני טוב בעבודת צוות". בתשובות אתם צריכים לציין תכונות שרלוונטיות למשרה העומדת על הפרק, וכדאי לכם להשתמש בסיפורים מעבודות קודמות המוכיחים את היתרונות שלכם אם יש כאלו. באשר לחסרונות – לא משנה איזה חיסרון אתם מציגים, חשוב שתציגו אחריו גם את השיטות שלכם להתגברות עליו.

סיכום

בראיונות עבודה רבים אנחנו עלולים להיתקל בשאלות נפוצות שהן דווקא מכשילות, וצריך להתכונן אליהן עם תשובה טובה שמציגה אתכם באור חיובי. בריאיון עבודה אתם מקבלים הזדמנות (בדרך כלל יחידה) להוכיח שאתם אנשים טובים ומקצועיים שיתרמו לחברה שאתם מתראיינים אליה, ושבחירה בכם לאיוש המשרה תהיה מעולה למעסיק וגם לכם.

תפריט
דילוג לתוכן