ראשי » בלוג » איך להתפטר מהעבודה?

איך להתפטר מהעבודה?

התפטרות מהעבודה היא החלטה חשובה שלא מבצעים בקלות ראש. החלטה כזו תדרוש מאיתנו חשיבה וביצוע שיקולים זהירים, וכמו כן תכנון נאות. בין אם אתם מתכוונים להתקדם הלאה לעבר הזדמנויות חדשות, מחפשים התפתחות בקריירה שלכם, ובין אם אתם פשוט מעוניינים לעזוב את העבודה הנוכחית שלכם מכל סיבה שהיא, עזיבת מקום העבודה הוא לא עניין של מה בכך. במאמר זה נסביר איך מתנהל תהליך ההתפטרות מהעבודה, מהי הצורה הטובה ביותר להודיע לממונים עליכם על העזיבה, אילו זכויות מגיע לכם בתור עובדים מתפטרים, מה הוא התזמון הנכון לביצוע ההתפטרות, ובאופן כללי מהי הגישה שעליכם לפעול בעת ההתפטרות.

איך להתפטר מהעבודה בצורה יפה?

אומנם החלטתם על סיום העבודה במקום העבודה שלכם, אך אין זה אומר שעליכם להתפטר ברגשות שליליים ובהשארת רושם רע במקום העבודה. אף על פי שקיימות סיבות טובות להתפטרות, עליכם תמיד לשמור על כבודכם ועל המקצועיות שלכם. תוכלו לעשות זאת באמצעות הכנה מוקדמת לתהליך, קחו קצת זמן מראש ותשקלו את החלטתכם, חישבו מה יהיו היתרונות והחסרונות שלה בשבילכם. שנית, אם החלטתם לעזוב בגלל חוסר האפקטיביות בעבודה או אם בגלל היחס שלא מתאים לכם, עליכם להודיע על כך בצורה הנכונה מבחינה חוקית וכמו כן בצורה מכובדת.

איך להודיע?

להודיע על התפטרות למנהל שלכם או לצוות שעימו אתם עובדים הוא דבר שיכול להיות קשה מאוד ולא נעים, גם אם אתם עוזבים מסיבה חיובית. בכל זאת, כדי לעשות את זה בצורה הנכונה עליכם קודם כל לדבר עם המעסיק שלכם בצורה גלויה וישירה. כדאי לעשות זאת בפרטיות ולקבוע את השיחה הזאת מראש, לדוגמה בחדר ישיבות להשכרה או אם אתם עובדים באזור המרכז אז במשרדים להשכרה בראשון לציון, או בכל מקום אחר בעבודה שלכם. בדיוק כמו שקובעים ריאיון עבודה, כך גם קובעים שיחת שימוע לפני התפטרות או פיטורים. השתדלו להיות כנים באשר לסיבת ההתפטרות שלכם מבלי להיות ביקורתיים או שליליים. התמקדו במסלול הקריירה האישי שלכם, במטרות ובשאיפות האישיות שלכם, והביעו הכרת תודה והערכה למקום העבודה שאתם מעוניינים לעזוב. זכרו כי לא משנה מה קרה, נראה שלמדתם משהו במקום העבודה שלכם, פגשתם אנשים רבים והרווחתם ניסיון מסוים, פרנסה או כישורים. כמו כן, תוכלו להציע את עזרתם בגישור על המעבר שלכם למקום עבודה אחר. תוכלו להציע עזרה בחפיפה לעובד שיחליף אתכם או סיוע בסיום פרויקטים שכבר התחלתם לעבוד עליהם.

מתי להודיע?

תזמון הוא חלק קריטי מאוד בהודעת ההתפטרות שלכם. אף על פי שאין תשובת קסם ושעה ספציפית שיכולה תמיד להתאים לכולם, יש כמה פקטורים שעלולים להשפיע על הצורה שבה הודעת ההתפטרות שלכם תתקבל על ידי המעסיק שלכם. ראשית, עליכם לוודא כי אתם מודיעים למעסיק שלכם על רצונכם להתפטר ולעזוב מספיק זמן מראש ובעצם לתת מוקדמת להתפטרות. כל עובד המעוניין לעזוב את מקום העבודה שלו חייב לעשות זאת בהתראה מראש, בכתב ובעל פה. קיימת תקופת הודעה מוקדמת המוגדרת בחוק ומחושבת לפי תקופת העבודה שלכם במקום מסוים בפועל. ההודעה המוקדמת נועדה כדי לאפשר למעסיק לסיים את ההליכים מולכם, להסדיר תשלומים ועניינים נוספים הקשורים לעבודה ולתנאי ההעסקה שלכם במקום העבודה. ככל שתעבדו במקום מסוים יותר זמן, כך תעלה גם תקופת הזמן שתצטרכו להודיע על התפטרותכם מראש.

זכויות מתפטר מהעבודה

עליכם לזכור כי מגיעות לכם זכויות גם בתור עובדים מתפטרים. לכן, לפני סיום כל התקשרות מול מקום העבודה שלכם עליכם לדאוג כי זכויותיכם במקום העבודה ממוצות. תוכלו לוודא זאת באמצעות בדיקת חוזה העבודה שלכם מול מקום העבודה והמעסיק. חשוב מאוד שתבדקו כי תקופת ההודעה המוקדמת היא תקופה שבעבורה אתם מקבלים תשלום רגיל וקבוע. כמו כן, עליכם להבהיר כמה ימי חופשה ניצלתם וכמה ימי חופשה נותרו לכם לנצל, כמו כן ימי מחלה הם ימים שתוכלו לפדות בתלוש השכר האחרון שלכם. ודאו כי בעת ההתפטרות שלכם אתם מבצעים גם שימוע. מבחינת החוק כל עובד, בין אם הוא מתפטר או בין אם מפוטר, זכאי לשימוע שבו יקבל פידבק ויספר גם על החוויה האישית שלו.

לסיכום

התפטרות מהעבודה היא שלב מהותי וחשוב בקריירה שלנו, וכל אחד כנראה עמד לפני החלטה כזו ביום מימיו. אל החלטה זו כדאי להגיע לאחר ביצוע כמה חישובים ותכנונים, כדי לבצע אותה בצורה מקצועית ומכבדת כלפי עצמנו כעובדים מתפטרים וכמובן כלפי המעסיקים שלנו ומקום העבודה שהחלטנו לעזוב. עליכם לתקשר את רצונכם לעזוב ולהתפטר ממקום עבודתכם בצורה נאותה, חוקית ומכבדת ותוכלו לעשות זאת בקלות אם תגישו את הודעת התפטרותכם בצורה הנכונה, ובזמן הנכון שעליכם לחשב מול המעסיק שלכם לפי תקופת העבודה שלכם בפועל. חשוב שתבדקו את הזכויות שלכם במקום העבודה ותמצו אותן עד תום, אך אל תשכחו כי הדרך שבה תעזבו את מקום העבודה תשפיע על המוניטין המקצועי שלכם, ותשקף את האופי שלכם במקום העבודה. לכן, השתדלו לעשות זאת בצורה חיובית, שלא תפגע בעתיד המקצועי שלכם ולא במקום העבודה או במעסיקים שאתם משאירים בפרק הקודם של הקריירה שלכם.

תפריט
דילוג לתוכן