ראשי » בלוג » עבודה חדשה: איך להיכנס למשרה בצורה נכונה?

עבודה חדשה: איך להיכנס למשרה בצורה נכונה?

שלחתם קורות חיים, עברתם ריאיון טלפוני, הגעתם לריאיון פרונטלי ואולי בדרך עברתם עוד כמה שלבים – כמו מרכז הערכה, מבחנים וראיונות נוספים. אין ספק שקבלה לעבודה חדשה טובה, שמתאימה לכם באמת, היא מאתגרת ומלווה בלחצים וחששות רבים. גם הרגע שבו מודיעים לכם על כך שהתקבלתם ושאתם מתחילים לעבוד בקרוב יכול להיות מלווה בחששות, לצד תחושות חיוביות אחרות. ובכן, אין ספק שהתחושות הללו מתעוררות ובצדק – מדובר בפרק חדש בחיים והוא מרגש בהחלט. כדי לצלוח את האתגר ולהתחיל אותו באופן הטוב ביותר, ארגנו לכם כמה טיפים ודגשים שיוכלו לעזור לכם.

מתחילים עבודה חדשה? הקפידו על הדגשים האלה

אז אחרי כברת הדרך שעברתם בדרך למשרה החדשה שלכם, יש כמה דברים שכדאי להקפיד עליהם קצת לפני שאתם מתחילים, וכן ביום הראשון של העבודה – ממש רגע לפני שאתם יוצאים לדרך.

  • תישנו טוב – בדומה ללילה שלפני ריאיון העבודה, או כל אירוע מלחיץ ומרגש אחר, ייתכן שגם לפני יום העבודה הראשון יהיה לכם קשה להירדם. כדי להגיע רגועים, רעננים וחדים ליום הראשון והמרגש, כדאי שביום שלפני תסיימו את כל הסידורים שלכם לקראת שעות הערב המוקדמות, ופשוט תיכנסו למיטה בנחת לקראת לילה רגוע.
  • עברו על החוזה – יש מקומות שבהם שולחים אל העובד את החוזה במייל קצת לפני תחילת ההעסקה, כדי שיוכל לעבור עליו היטב ולהתחיל את היום הראשון באופן חלק. במקומות אחרים יחתימו אתכם על חוזה ההעסקה ביום הראשון שתגיעו (לצד טפסים נוספים, כמו טופס 101). לא משנה מתי אתם קוראים אותו, חשוב שתעשו זאת בתשומת לב לכל הפרטים, כולל תקופת ההעסקה, שכר, פנסיה, היקף המשרה, שעות נוספות וכך הלאה.
  • התנהגו בהתאם – כדי ליצור רושם ראשוני טוב ופשוט להיכנס למקום ברגל ימין, כדאי לשדר חיוביות – ובמיוחד ביום הראשון בעבודה. כשמכירים ביניכם לבין העובדים האחרים, כדאי שתציגו את עצמכם בחיוך ובנימוס, בתוך לחיצת יד קצרה וידידותית. היו קשובים לכל סיטואציה, ונסו שלא ללחוץ את היד למי שנמצא מולכם, אלא המתינו שהוא ייזום את הלחיצה – במיוחד כשמדובר במישהו בכיר מכם.
  • הקפידו על הלבוש – חלק בלתי נפרד מרושם ראשוני חיובי הוא כמובן ההופעה החיצונית של האדם. לאורך כל תקופת ההעסקה שלכם חשוב שתקפידו על קוד הלבוש, במיוחד בעבודות הדורשות הופעה ייצוגית או תלבושת אחידה. עם זאת, ביום הראשון לעבודה חשוב במיוחד להקפיד על כך, ולא לשכוח את מראה השיער, הניקיון הכללי, ולשמור על הופעה הרמונית ומאוזנת.

עבודה חדשה במשרד

עבודה חדשה – עשה ואל תעשה

אז בתקופה הראשונה שלכם בכל עבודה אתם תידרשו להימנע מכמה וכמה דברים שיכולים להפוך את תקופת ההכשרה שלכם למורכבת – ולהקפיד על כמה דגשים שיהפכו אותה ליעילה. אז מה לעשות ומה לא?

הכשרה וחפיפה

מקום עבודה איכותי, שאכפת לו מעובדיו, משקיע בחפיפה מסודרת ובהכשרה שיכינו את העובד החדש באופן הטוב ביותר לעבודה החדשה שלו. הימים הראשונים בעבודה – ולעיתים גם החודשים הראשונים – הם קריטיים במיוחד משום שהם מהווים את הקליטה שלכם למשרה, והאופן שבו תנהגו בהם עשוי להשפיע רבות על המשך ההעסקה שלכם.

יש עובדים אשר לא לוקחים את התקופה הזאת ברצינות, ופשוט מחפפים או לא משקיעים מספיק בהכשרה שלהם. זכרו כי זה הזמן שלכם להיכנס לתפקיד בצורה חלקה, וללמוד את העבודה שלכם. נכון, לעיתים רק לאחר חודשים בתפקיד מרגישים שליטה מלאה וביטחון, אבל זכרו שהחפיפה חשובה ביותר.

שאילת שאלות

תקופה ההכשרה שלכם בתפקיד החדש היא הזמן האידיאלי לשאול שאלות. על הכול. החל בהתנהלות במקום העבודה, על זמני ההפסקות, נהלים מסוימים הרלוונטיים אליכם, תהליכי עבודה, שימוש במערכות ובתוכנות, התנהלות מול גורמים בכירים יותר, וכמובן שאלות הנוגעות באופן ישיר לתפקיד ולמשרה שלכם.

רבים חוששים להרבות בשאלות, מחשש שייראו לא מקצועיים או חסרי ניסיון (או שהם פשוט מתביישים מסיבה כזו או אחרת). אך חשוב שתדעו כי שאלות הן המפתח לידע, ושאילת שאלות ממוקדות יכולה אף לגרום למעסיק או למי שחופף אתכם להבין כי מדובר במישהו רציני שרוצה ללמוד. ולכן, הקפידו לשאול שאלות כשמשהו לא מובן. רצוי שתכינו מדי יום רשימת שאלות: נסו להתמודד איתן ולהגיע לפתרון, ואם יש כאלה שלא הצלחתם להתמודד איתן לבד – אל תהססו לפנות איתן למי שחונך אתכם בעבודה.

הפן החברתי

נכון, אין ספק שהשקעה בפן המקצועי בעבודה היא חשובה מאוד. עם זאת, חשוב שלא תשכחו גם את הפן החברתי, ובמיוחד אם מדובר בעבודה המחייבת אתכם לעבוד בצוות. קודם כל חשוב שתכירו את כל העובדים, או לפחות את אלו שעובדים בממשק איתכם, שאיתם אתם מעבירים את רוב שעות העבודה שלכם.

יש לא מעט עובדים המושקעים לגמרי בעבודה שלהם, ושוכחים לפעמים מיצירת קשרים חברתיים. אין ספק כי קשרים חברתיים במקום העבודה הם חשובים במיוחד, הם תורמים לתחושת השייכות שלכם לארגון, הופכים את השהייה שלכם בו לנעימה יותר, וכמובן שתורמים גם לפן המקצועי. אם אתם עובדים בחללי עבודה משותפים או בארגון מסועף וגדול, חשוב שתיצרו קשרים גם מחוץ למעגל העבודה המצומצם שלכם. קצת נטוורקינג לא יזיק – אלא רק יועיל.

הגעה בזמן

להגיע בזמן לעבודה זה חשוב ואף בסיסי למדי, וכדאי לכם להקפיד על זה – ובייחוד כשזה בשבועות הראשונים לעבודה. אם אתם רואים שאתם לא תעמדו בשעה שבה מתחילה העבודה משום שיש לכם בעיה פרטנית ומיוחדת, נסו לשוחח עם הממונה שלכם ולהסביר לו את המצב, ולנסות להגיע להסכם שתגיעו בשעה מאוחרת יותר באופן קבוע. בכל מקרה השתדלו להימנע מכך, להתארגן בזמן ולהגיע בנחת ליום העבודה.

הגדלת ראש

במסגרת התפקיד שלכם תידרשו לעמוד במשימות מוגדרות מראש. הכלל החשוב ביותר הוא לבצע את מה שמצופה מכם במסגרת התפקיד, מן הסתם, אבל אל תשכחו שחלק מיצירת רושם חיובי, מקצועי ורציני הוא הגדלת ראש. אנחנו לא מדברים איתכם על ניסיון לשנות סדרי עבודה מתוך רצון לייעל את המערכת או להפוך אותה למותאמת עבורכם – אלא לשאול את השאלות הנכונות (כפי שכבר ציינו) שיביעו את הרצון שלכם ללמוד ולצמוח, במקביל לניסיון לקדם דברים באופן טוב יותר וליצור תהליכי עבודה יעילים – וכל זאת כמובן לאחר שאתם מתייעצים עם הממונה או האחראי עליכם.

לסיכום

אנו מקווים שהדגשים שריכזנו עבורכם במאמר הזה יעזרו לכם להתחיל את העבודה החדשה בביטחון ולהתאקלם במהרה, ומאחלים לכם הצלחה רבה ונחיתה רכה במקום החדש!

תפריט
דילוג לתוכן