חיפוש עבודה הוא תהליך מורכב, והמודרניזציה הדיגיטלית המתרחשת בעולם באופן יום יומי השפיעה עליו רבות – עד כדי כך שהוא הפך לעבודה בפני עצמה. תהליך החיפוש משלב התמודדות עם אתגרים אישיים ומקצועיים, כי מדובר בתהליך שמצריך השקעה של זמן ומאמצים, תכנון והתמדה. עם זאת, הוא נותן גם הזדמנויות לצמיחה ולהתפתחות אישית ללא גבול. השוק התחרותי של היום דורש גישה מחושבת, שימוש בכלים מתקדמים ושמירה על גישה חיובית לאורך הדרך. בואו נדבר על השלבים המרכזיים שיבטיחו לכם חיפוש עבודה יעיל ומוצלח, מהגדרת מטרות אישיות, כתיבת קורות חיים מדויקים ועוצמתיים המתאימים לתפקיד אליו אתם מעוניינים להתקבל, ועד להתכוננות לראיונות.
איך לחפש עבודה בצורה נכונה?
חיפוש עבודה הוא לגמרי עבודה בפני עצמה, ויש שיטות פעולה שיכולות לתרום לכם לתהליך, לייעל אותו ולזרז אותו. חשוב לציין שכל תהליך של חיפוש עבודה מתחיל בגישה מתוכננת וממוקדת, וההבנה מה אתם מחפשים והדרך שבה תפעלו להשגת המטרה יקבעו את ההצלחה שלו.
הגדרת מטרות בחיפוש עבודה
לפני שמתחילים לשלוח קורות חיים, חשוב להגדיר בצורה ברורה את המטרות שלכם ואת התפקיד שאליו אתם מעוניינים להגיע במקום העבודה החדש. התשובות לשאלות שכאן יסייעו לכם למקד את החיפוש:
• איזה תחום מקצועי מתאים לכם? התחום המקצועי יכול להיות רחב מאוד, ולכלול בתוכו תפקידים שונים שיש להם תחומי אחריות שונים. כדאי לברר ולדייק את הליך החיפוש כדי להגיע לתפקיד שמתאים לכם
• אילו כישורים וניסיון יש לכם להציע? הכישורים והניסיון שלכם יכולים להיות שונים מאוד אבל הם יכולים להתאים למגוון מסוים של תפקידים, ולכן עליכם לברור את כל המיומנויות השונות שרכשתם לכל אורך תקופת העבודה, ובייחוד אם אתם מעוניינים להחליף תפקיד
• מה חשוב לכם במקום העבודה: שכר, גמישות, תנאים, או אולי אופק קידום? במהלך התהליך, רצוי לשקול מהו מקום העבודה הרלוונטי עבורכם ומהי סביבת העבודה האידיאלית עבורכם. לדוגמה, האם אתם מעדיפים עבודה במשרד, עבודה משותפת בחלל עבודה או בעבודה היברידית בחדר עבודה להשכרה הקרוב לביתכם? עבודה בצוות, או עבודה יותר אישית? כך תוכלו לפנות למשרות הרלוונטיות לכם בלבד, לחסוך זמן ולהגדיל את סיכויי ההצלחה
כתיבת קורות חיים
קורות חיים הם כרטיס הביקור שלכם בעיני המעסיק, וכתיבה נכונה של קורות חיים תגרום להם ולכם לבלוט מעל האחרים. קשה מאוד לכתוב קורות חיים שיהיו מדויקים ויציינו אך ורק את המעלות הרלוונטיות שלכם, ואם אתם שואלים את עצמכם איך להתקדם בעבודה או נמצאים בעת חיפוש אחר משרה חדשה, כדאי לשקול שירותי הכנה מקצועית. אלו יכולות להיות סדנאות לחיפוש עבודה, סדנאות כתיבת קורות חיים, והכנה לראיונות עבודה. הינה כמה עצות מרכזיות לכתיבת קורות חיים, אם החלטתם לעשות זאת בעצמכם:
1. התאמה למשרה – התאימו את קורות החיים לכל משרה בנפרד. הדגישו את הכישורים והניסיון הרלוונטיים לתפקיד בלבד, כי מידע שאינו רלוונטי עלול לגרום לבלבול אצל המגייס ואף לוותר על קורות החיים שלכם למרות התאמתכם הפוטנציאלית
2. פורמט ברור ומסודר – השתמשו בעיצוב נקי, עם כותרות ברורות והפרדה בין סעיפים כמו השכלה, ניסיון תעסוקתי וכישורים
3. הישגים מדידים – במקום לתאר רק את התפקידים שביצעתם כדאי להתמקד בהישגים ולכמת אותם למספרים. למשל: "ניהול פרויקטים שהובילו לעלייה של 15% בהכנסות"
4. שגיאות כתיב – ודאו שאין שגיאות כתיב או תחביר, בייחוד אם אתם מגישים קורות חיים באנגלית. זה עלול להשפיע לרעה על הרושם הראשוני
5. בדיקת עמיתים – תנו למכרים שלכם או לאנשים העובדים בתפקידים דומים שאליהם אתם מנסים להתקבל לקרוא את קורות החיים שלכם ולעבור עליהם לפני שתגישו אותם. חוות דעת חיצונית יכולה לעזור לכם לזהות טעויות קטנות שעלולות להיות קריטיות
איך להתכונן לריאיון עבודה?
ריאיון עבודה הוא שלב קריטי בתהליך, שבו תוכלו להציג את היכולות והאישיות שלכם למעסיק. הכנה מקדימה היא המפתח להצלחה.
כתיבת חוזקות וחולשות
המראיינים אוהבים לשאול על חוזקות וחולשות, שאלה שנועדה לבחון את המודעות העצמית שלכם ואת היכולת שלכם להתמודד עם אתגרים. מנטורינג אישי או ליווי מקצועי ממומחים בתחום התעסוקה, המספקים הכוונה ותמיכה מותאמת אישית, יכולים להגדיל מאוד את סיכויי ההצלחה שלכם בחיפוש עבודה על ידי זיהוי החולשות והחוזקות, שיפור והעצמה.
• חוזקות – בחרו תכונות שמשקפות את התאמתכם למשרה. לדוגמה: "אני מצטיין בעבודה בצוות ומשלב גישה יצירתית בפתרון בעיות"
• חולשות – הציגו חולשה אמיתית שלכם (וכדאי שלא תקראו לעצמכם פרפקציוניסטים) אך הוסיפו כיצד אתם פועלים לשפר אותה. לדוגמה: "בעבר קיבלתי על עצמי יותר מדי משימות, ועכשיו אני משתדל לתעדף נכון משימות ולנהל כמו שצריך את הזמן שלי".
נוסף על כך, חשוב ללמוד על החברה מראש, להבין את מטרותיה ולבחון כיצד החוזקות שלכם יכולות להתאים לה.
ביצוע סקר אישי בין חברות המציעות עבודה
לפני שתגישו מועמדות למשרה, כדאי לבצע מחקר מקדים על החברות שמציעות עבודה בתחום שלכם. אתרים כמו AllJobs או Glassdoor מספקים מידע על חברות, תרבות ארגונית, שכר ועוד. מומלץ גם לפנות למכרים שעובדים בחברות הללו, ולשאול על חוויית העבודה שלהם. בדקו אם הערכים של החברה תואמים את הגישה והשאיפות שלכם.
סבלנות וזמן
תהליך חיפוש עבודה עשוי לקחת זמן רב, ודורש סבלנות. חשוב להישאר ממוקדים ולהימנע מתחושת ייאוש, גם אם הדברים לא מתקדמים בקצב שציפיתם.
לתת זמן לעצמכם בחיפוש עבודה
תקופת חיפוש העבודה היא הזדמנות ללמוד ולהשתפר. נצלו את הזמן הזה לפיתוח כישורים חדשים. השתתפו בקורסים, סדנאות או כנסים מקצועיים. כמו כן, חשוב לקחת הפסקות ולהתרענן, זה יסייע לכם לשמור על אנרגייה חיובית.
ביקוש לתפקיד בזמן חיפוש עבודה
חשוב להיות גמישים בחיפוש התפקיד, אבל חשוב גם לא להתפשר על מה שחשוב לכם באמת. לפעמים ייתכן שתידרש המתנה למשרה שמתאימה בדיוק לכישורים שלכם, אבל ההמתנה הזאת יכולה להיות משתלמת מאוד.
סיכום
חיפוש עבודה הוא תהליך שמצריך גישה נכונה, תכנון והתמדה. על ידי הגדרת מטרות, כתיבה נכונה של קורות חיים, הכנה מוקדמת לראיונות וביצוע מחקר מקדים על חברות, תוכלו להגדיל את סיכויי ההצלחה שלכם. זה תהליך שיכול לקחת יותר מכמה ימים אז חשוב לשמור על סבלנות וגישה חיובית, ולנצל את התקופה הזו ללמידה ולהתפתחות אישית.