תקופת הקורונה העירה לחיים בשורה חדשה-ישנה, והיא העבודה ההיברידית. עד לפני תקופה זאת, רובנו התעוררנו לעוד יום עבודה במשרד ובילינו זמן בלתי מבוטל בפקקים, ואילו באמצעות המודל הזה אפשרויות התעסוקה מתרחבות עבורנו ועבור עובדים רבים במשק לצד יתרונות נוספים. אם אתם רוצים להכיר את המודל הזה לעומק או שגם אתם אמורים להתחיל לעבוד בצורה הזאת – אנחנו כאן כדי לספר לכם על מה שחשוב לדעת עליו, היתרונות, החסרונות, ואיך עושים את זה נכון. בואו נתחיל.
מה זה עבודה היברידית?
עד תקופת הקורונה משרדים ועסקים רבים בישראל חייבו כמעט את כל העובדים שלהם להגיע למשרד על בסיס יומי, ולקיים באופן פרונטלי ישיבות, כנסים וכדומה. עם פרוץ הנגיף בארץ, ובעיקר בזמן סגרים, כמעט רוב העסקים העבירו את העבודה מהמשרד אל הבית הפרטי של העובדים. ככל שהזמן עבר ולמדנו לחיות לצד הנגיף, רבים החליטו גם על מעבר לעבודה היברידית.
עבודה היברידית היא מודל עבודה משולב, שלפיו ניתן לעבוד מהבית במקביל לעבודה מהמשרד. זהו מודל גמיש, וכל מעסיק קובע אותו בדיוק לפי צורכי העסק. כך למשל, יש מקומות שבהם מחייבים את העובדים להגיע למשרד שלושה ימים בשבוע, ובשאר הימים באפשרותם לעבוד מהבית, ואילו יש מקומות שמספיק להם יום אחד בשבוע של הפגנת נוכחות במשרד – ובשאר הימים ניתן לעבוד מהבית. נוסף על כך, המעסיק יכול לבקש מכל העובדים להגיע רק בימים מוגדרים למשרד, למשל בימי שני וחמישי, או רק לחלק מהם, כאשר השאר יגיעו בימים אחרים.
היתרונות של עבודה היברידית
לעבודה היברידית יש כמה יתרונות וכן מספר חסרונות עבור המעסיק, אבל אנחנו כאן כדי לדבר על ההיבטים השונים מהצד של העובד.
אז למה כדאי לכם לעבוד במודל ההיברידי?
חיסכון בזמן
אם אתם עובדים במשרד במרחק נסיעה מביתכם, אתם כנראה מכירים את ההרגשה של להתעורר מוקדם בבוקר כדי להספיק להתארגן לעבודה, לאכול ארוחת בוקר קטנה (או לא לאכול בכלל) ובסוף להיתקע בפקק בדרך לעבודה. בעבודה היברידית אתם למעשה משקיעים פחות זמן בהתארגנות לעבודה ובהגעה אליה במשך כמה ימים בשבוע. גם אם מדובר ביום אחד בשבוע – אין ספק שמדובר בזמן משמעותי ויקר.
לעבוד גם כשחולים
עבודה היברידית מאפשרת לכם להישאר לעבוד מהבית כשאתם לא מרגישים בטוב, כשאתם חולים ולא רוצים להדביק אחרים או להשתעל במשרד כשכולם מסתכלים עליכם בחשש. וכמובן שתמיד נעים ונחמד יותר להישאר בבית ולעבוד ממנו כשלא מרגישים טוב.
יותר אפשרויות תעסוקה
לפעמים נדמה שמצאנו את עבודת החלומות שתמיד חיכינו לה, אך הבעיה היא שהמיקום שלה לא בדיוק נגיש ואידיאלי עבורנו. אם כן, עבודה משולבת יכולה להקל את ההגעה אליו לפחות ברוב ימות השבוע – ולמנוע מאיתנו לפסול את האפשרות לעבוד שם ברוב הפעמים.
יותר שקט וריכוז
משרדים שהם חלק מארגון גדול הכולל עובדים רבים יכולים להיות די רועשים לעיתים: אנשים מדברים ביניהם, משוחחים בטלפון, מקיימים ישיבות זום, ומשהו באווירה פשוט לא רגוע לפעמים. בבית שלכם המצב נמצא בשליטתכם לרוב, ואתם יכולים למצוא את הפינה השקטה שתעזור לכם להתרכז בעבודה.
עבודה היברידית – יש לה גם חסרונות?
נכון – לעבודה היברידית יש כמה וכמה יתרונות שכמעט כל עובד יכול ליהנות מהם, אבל חשוב לשים לב גם לכמה חסרונות במודל הזה:
יצירת קשרים חברתיים
כשמגיעים למקום העבודה באופן סדיר ובמשך תקופה, במיוחד כשמדובר בעבודה חדשה, יצירת קשרים חברתיים נגישה ביותר: יוצאים להפסקת קפה יחד, מדברים במשרד בזמן העבודה, ופשוט רואים אנשים. אך כשעובדים מרחוק, קצת קשה להתחבר לעובדים האחרים או לפחות לתחזק קשרים קיימים.
השקעה רבה יותר
כשעובדים מהבית לרוב יש צורך בהשקעה רבה יותר. מה הכוונה? כשאתם במשרד, אתם קרובים לשאר העובדים ויכולים למעשה לעבוד בשיתוף, כשאתם יודעים שרואים אתכם ואת העבודה שאתם עושים פחות או יותר. אך מהבית, אתם צריכים להיות זמינים תמיד בטלפון או בצ'ט הארגוני, להיות צמודים ללו"ז, לקיים יותר שיחות טלפוניות או שיחות זום וכדומה.
משמעת עצמית
כשעובדים מהבית – מהסביבה הנוחה והטבעית שלנו – צריך יותר משמעת עצמית. המיטה הנוחה נמצאת במרחק קטן מכם, המקרר נמצא מעבר לפינה, ובני המשפחה מבלים ממש בחדר השני. לעיתים קשה יותר להישאר יעילים ופרודוקטיביים מהבית, ולא להימרח עם העבודה עד השעות הקטנות של הלילה.
האם מודל עבודה היברידי מתאים לכולם?
לא בדיוק. אחד החסרונות הבולטים במודל הזה הוא האפשרות לחיבור אינטרנט מהיר ואיכותי וסביבת עבודה נוחה ונטולת גירויים, שמספקת מצד אחד אווירת עבודה פרודוקטיביות ומצד שני גם פונקציונלית ונעימה. כמו כן, גם מבחינה לוגיסטית מדובר לעיתים במכשול: בעוד שהעבודה במשרד מספקת לכם את כל הציוד הנדרש, החל במחשב טוב ועד בציוד משרדי אחר, בבית אתם לא תמיד מאובזרים. לכן, המודל הזה יתאים לעובדים שהמעסיק שלהם מספק עבורם לפטופ ולמעשה את כל מה שהם צריכים לצורך שגרת עבודה שלא שונה בהרבה מהמשרד.
לעבור למודל עבודה היברידי בצורה אופטימלית
אפשר להתגבר על חלק מהחסרונות שמגיעים עם שיטת העבודה הזאת (שכן, גם העבודה במשרד מלווה בחסרונות בסופו של דבר), ע"י מעבר מהבית או מבית הקפה השכונתי הרועש אל חלל עבודה משותף.
כשמדברים על חלל עבודה משותף מדברים למעשה על מרחב עבודה שבו ממוקמות פינות עבודה או משרדים פרטיים, שיכולים להתאים לאנשים שעובדים מהבית, במודל ההיברידי וכן לבעלי עסק עצמאי. לחלל עבודה משותף יש כמה יתרונות ברורים ביחס לעבודה מהבית, ובעיקר לחללי העבודה המשותפים של חברת דוגדר, אשר פועלים במתכונת ייחודית.
אז נתחיל בעניין המהותי שמאפשר לנו לעבוד מהבית – אינטרנט. בחללי העבודה שלנו תוכלו ליהנות מאינטרנט מהיר ואיכותי, כולל תמיכה טכנית במידת הצורך. סביבת העבודה מעוצבת ברמה גבוהה, אסתטית ונקייה, המאפשרת לכם לעבוד בראש שקט ובאווירה נעימה. יש מטבח מאובזר, נגיש וחופשי (עם קפה טוב), שהוא אגב מוקד מצוין עבור נטוורקינג. התמחור נוח וגמיש, ולמעשה תוכלו לתכנן את השהייה שלכם במקום לפי הלו"ז שלכם והימים שבהם אתם אמורים לעבוד מחוץ למשרד. בשורה התחתונה, חלל עבודה משותף עונה על כל הדרישות המהותיות שיהפכו את יום העבודה שלכם למוצלח ונעים יותר.
לסיכום
אם עד היום חששתם מעבודה מהבית, או שלא הייתם בטוחים במודל ההיברידי משום מגבלות בעניינים לוגיסטיים כאלה ואחרים – אנו שמחים להציג עבורכם את אחת האפשרויות היעילות בשביל סוג עבודה שכזה. אז עזבו את העבודה מבית הקפה, ובואו לשתות את הקפה שלכם ולעבוד מחלל עבודה משותף איכותי, מרווח ונעים. בהצלחה ועבודה נעימה!